علت درد سینه در آقایان (ژنیکوماستی)
حساسیت سینه در آقایان اغلب در ژینکوماستی (بزرگی غیر طبیعی بافت پستان در مردان) مشاهده میشود. علت ژینکوماستی عدم تعادل بین هورمون تستوسترون (هورمون غالب مردانه) و هورمون استروژن (هورمون غالب زنانه که به میزان کم در آقایان نیز تولید می شود) میباشد.
ژنیکوماستی و احساس درد سینه در آقایان
چه زمانی باید به دکتر مراجعه کنیم؟
شما نباید تصور کنید که ژنیکوماستی (Gynecomastia) یک مشکل صرفا زیبایی است، زیرا این بیماری می تواند ناشی از فرآیندهای پاتولوژیکی باشد که در داخل بدن رخ می دهد. کمک به بیماران مبتلا به علائم ژنیکوماستی توسط متخصص غدد ارائه می شود. دوره درمان ژنیکوماستی بر اساس نتایج تحقیقات ایجاد شده است. در صورت لزوم، متخصصان در روند تشخیص و تجویز داروها مشارکت دارند.
درد سينه در دوران بلوغ
بلوغ و ژنیکوماستی
بلوغ اغلب باعث ژینکوماستی موقت همراه با حساسیت سینه ها می شود. حدود 65% پسران در 14 سالگی ژینکوماستی را تجربه می کنند. بزرگی و حساسیت سینه ها که در زمان بلوغ ایجاد می شود معمولا طی 2 تا 3 سال برطرف می شود. اگر چه ژینکوماستی دوران بلوغ می تواند باعث خجالت فرد شود ولی باعث خطری در دراز مدت برایشان نمی شود.
علت درد سینه در آقایان | ژنیکوماستی
داروها و ژنیکوماستی
بسیاری از داروها میتوانند باعث ژینکوماستی و حساسیت سینه ها شوند. بر طبق بعضی از مطالعات 10 تا 25 درصد موارد ژینکوماستی در اثر مصرف دارو ایجاد می شود.
علت ژنیکوماستی | درد ژنیکوماستی
آنتی آندروژن ها و ژنیکوماستی
آنتی آندروژن ها که اثرات هورمونهای مردانه را بلوک می کنند اغلب باعث ژینکوماستی و حساسیت سینه ها می شوند. از این داروها اغلب در درمان بزرگی پروستات یا سرطان پروستات استفاده می شود.
- داروهای شیمی درمانی
- داروهای ضد اضطراب
- داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای
- بعضی از داروهایی که در درمان ایدز استفاده می شود
- بعضی از آنتی بیوتیک ها
- بعضی از داروهای قلبی مانند بلوک کننده های کانال کلسیمی و دیژیتال ها (Digitalis)
- هروئین / ماری جوانا
- استروئید های آنابولیک
- آمفتامین ها
- متادون
علت درد سینه | درد ژنیکوماستی
الکلیسم و ژنیکوماستی
مصرف الکل با توانایی کبد در تجزیه استروژن ها تداخل کرده و باعث ژینکوماستی و حساسیت پستان ها می شود. سیروز کبدی علت 8% موارد ژینکوماستی می باشد.
علل احتمالی درد قفسه سینه
- بیماری های قلبی عروقی
- بیماری های ریوی
- اختلالات گوارشی
- مشکلات استخوانی یا عضلانی
- اضطراب یا حمله پانیک